Тимошенко і Ющенко розробили "план Б", якщо суд їх не задовольнить

Четвер, 23 серпня 2007, 18:16

На випадок, якщо Вищий адміністративний суд залишить у силі правила щодо голосування на дому на дострокових парламентських виборах, опозиція запланувала низку кроків для його скасування.

Про це на брифінгу у четвер заявила лідер БЮТ Юлія Тимошенко, коментуючи свою зустріч з президентом Віктором Ющенком.

"Ми розраховуємо на те, що Вищий адміністративний суд винесе правосудне рішення і збереже в силі рішення першої інстанції – адміністративного суду. Це значить, що рішення ЦВК, яке дає право всім, хто захоче, голосувати на дому, а потім на дому безконтрольно фальсифікувати вибори, буде скасовано", - сказала вона.

"Якщо Вищий адміністративний суд залишить можливість фальсифікацій за допомогою голосування на дому, ми намітили з президентом певні кроки, які не дадуть провести голосування на дому для половини країни на фальсифікованій основі", - додала Тимошенко.

"Тобто на випадок того, якщо Вищий адміністративний суд все ж таки встане на бік фальсифікації, ми знаємо, як діяти далі", - зазначила лідер БЮТ.

Крім того, Тимошенко повідомила, що під час зустрічі у четвер вони з президентом обговорили "концепцію проведення дострокових виборів двома демократичними командами – НУНС і БЮТ".

"Ми говорили про те, що ні за яких обставин не можна допустити на цій виборчій кампанії поборювання, протистояння, адмінресурсу. Ні в якому випадку не можна допустити, щоб дві демократичні сили руйнували один одному рейтинг", - зазначила вона.

Тимошенко також додала, що мова йшла про необхідність вдосконалення домовленостей щодо створення коаліції у майбутньому парламенті між БЮТ і НУНС, щоб після перемоги вони "могли досить чітко працювати над створенням нового уряду, більшості у Верховній Раді і не допустити ні за яких обставин неприродних коаліцій".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування