Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Приват зібрався прикупити банки Китаю і Великобританії

Четвер, 23 серпня 2007, 18:26

Найбільший за обсягом активів комерційний банк Приватбанк (Дніпропетровськ) найближчим часом може придбати банки у Великобританії, Китаю і Казахстану.

Про це йдеться в повідомленні латвійського дочірнього PrivatBank (до серпня 2007 року - Paritate banka) з посиланням на директора департаменту розвитку регіональних відділень українського банку Максима Яїцького.

"Зміна бренду латвійського підприємства є одним з перших кроків подальшого розвитку Приватбанку в країнах Євросоюзу. Цього року він відкрив філію в Португалії і представництво в Італії. У найближчому часі планується відкриття філій в Іспанії, Італії, Греції, Німеччині й інших країнах", - сказав Яїцький.

Як відзначається в повідомленні, латвійський банк змінив назву, привівши його у відповідність із брендом основного власника - Приватбанку, якому належить 95,06% акцій.

За словами голови правління PrivatBank Олександра Трубакова, що також приводяться в повідомленні, латвійський банк до 2009 року планує відкрити в містах Латвії 15-20 нових філій.

"Таким чином, розширюючи мережу філій, PrivatBank зможе конкурувати з таким великими банками, як Hansabanka і SEB Unibanka", - сказав він.

Трубаков відзначив, що PrivatBank після зміни назви планує активніше кредитувати малий і середній бізнес у Латвії. "Надалі нашими пріоритетами будуть кредитування малого і середнього бізнесу, довірче керування коштами клієнтів і депозитних внесків", - підкреслив він.

PrivatBank, сказав його глава, уже почав програму кредитування підприємництва, і до цього часу в її рамках видані позики більш, ніж на 120 тис. латів.

КБ "Приватбанк" створений у 1992 році. Його сукупні активи в січні-червні 2007 року виросли на 27% - до 43,022 млрд грн. Обсяг наданих банком кредитів збільшився на 25% - до 35,851 млрд грн, сукупні зобов'язання виросли на 30% - до 39,47 млрд грн.

Чистий прибуток банку склав 264,243 млн грн, що в 2,6 рази більше, ніж за аналогічний період 2006 року.

Український банк володіє 95% PrivatBank (Латвія), 50% Москомприватбанку (Росія), 75% акцій Таобанку (Грузія).

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування