"Нашу Україну" звинуватила в об'єднанні з Черновецьким. Та радить одягти окуляри

Четвер, 23 серпня 2007, 19:36

Представник фракції СПУ в Київраді Сергій Батрук звинувачує членів фракції "Наша Україна" у Київраді в підтримці лобістських рішень, що нібито можуть завдати шкоди столиці.

"У Черновецького і його оточення апетити ростуть не щодня, а щогодини. Наприклад, на останню сесію було винесено кілька десятків питань, за які голосувати, по-моєму - злочинно", - сказав Батрук у коментарі "За Київ".

"І наша фракція, у якій раніше я не завжди знаходив порозуміння щодо гострих питань, і секретар Київського міськкому Микола Данілін, цього разу були як ніколи одностайні: апетити Черновецького треба зменшити, за питання, винесені не в інтересах киян, не голосувати", - додав він.

За словами Батрука, він був "упевнений, що такі питання, наприклад, як скорочення у 8-10 разів меж ландшафтного заповідника "Жуків острів" не пройдуть, адже і БЮТ, і Партія регіонів, і Блок Кличка, і деякі інші депутати не підтримують відверто лобістські проекти".

"Але... І для мене це повна несподіванка... Усі питання були підтримані і проголосовані в повному складі (нібито опозиційною) фракцією "Наша Україна", - заявив представник фракції СПУ в Київраді.

"Чотири депутати "нашоукраїнця" ледь встигали натискати кнопки за усю фракцію. І в такий спосіб забезпечували Черновецькому рішення всіх найнеприємніших для киян питань", - пояснив він.

Батрук звинуватив "нашоукраїнців" у Київраді в тому, що "вони своїми голосами стали потужним локомотивом для команди Черновецького у вирішенні питань, що завдають удару по Києву, і киянам".

"Тепер оновлена промерська коаліція складається з: Блоку Черновецького - 21 особа, НУ-НС ("Наша Україна" – 13, Пора – 6), ГАК - 7, Столичні реформи - 5, Єдність - 5, Демократичний Київ - 5, і частина депутатів Блоку Литвина - усього 65 осіб", - додав член фракції СПУ.

Водночас фракція "Наша Україна" у Київраді розцінила звинувачення на свою адресу у нібито "співпраці з Черновецьким» з боку київських соціалістів як спробу передвиборчої дискредитації блоку "Наша Україна-Народна самооборона".

"У соціалістів, які входять до однієї коаліції з покровителями Черновецького – Партією регіонів – явно щось сталося з зором: це депутати їхньої фракції "порхали" від кнопки до кнопки і голосували за сумнівні земельні рішення у складі промерської більшості", - йдеться в заяві київської "Нашої України".

Як відомо, на засіданні Київради в середу приймалися рішення по земельних питаннях. Крім того, брати участь у сесії спочатку відмовилася фракція БЮТ, а пізніше і Партії регіонів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування