Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко починає писати Конституцію

П'ятниця, 24 серпня 2007, 10:36

Президент Віктор Ющенко ініціює скликання національної конституційної ради для розробки проекту нової редакції Конституції.

Про це він заявив, виступаючи у п’ятницю на Софійському майдані в Києві з нагоди Дня незалежності України.

"Ми розпочинаємо конституційне оновлення. Я ініціюю скликання національної конституційної ради, яка розробить проект нової редакції Конституції", - повідомив президент.

Він наголосив, що "цей процес - справа не одного дня, але ніхто не зуміє його затягти". "Він також не може бути заручником виборів, бо має глибинне значення кожного", - сказав Ющенко.

"Я твердо повторюю те, що казав два місяці тому, на День Конституції, – Основний Закон буде схвалений на всенародному українському референдумі", - підкреслив також він.

За його словами, "суспільство хоче бачити відповідальну владу, яка здійснюватиметься на основі чіткого розподілу обов’язків всенароднообраного глави держави, парламенту, уряду та органів місцевого управління".

"Скасування депутатської недоторканності, оновлення влади і вдосконалення Конституції – ця ряд першочергових, нагальних кроків. Вони допоможуть нарешті змінити політичну культуру в нашій державі", - переконаний Ющенко.

У своєму виступі президент також висловив переконання, що Україні необхідна нова соціальна та гуманітарна політика. "Я різко відкидаю чергові спроби нав’язати країні ідеологію малоросійства і плекання чужих традицій", - відзначив він.

"Нація вимагає від влади якісної і консолідованої роботи. Як глава держави я втілю цю вимогу, незалежно від виборчих пристрастей, попри політичні колізії, з волі людей і задля людей", - пообіцяв Ющенко.

Під час промови президента прем’єр-міністр Віктор Янукович сидів у першому ряду слухачів. Як повідомлялося, він не брав участі в молитві за Україну, що пройшла перед виступом президента в Софійському соборі.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування