Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Росія звалила провину за розмови про Крим на журналістів

П'ятниця, 24 серпня 2007, 15:01

Росія вважає некоректною реакцію зовнішньополітичного відомства України на заяву, яку нібито зробив російський дипломат щодо перебування Чорноморського флоту РФ у Криму.

Як повідомляє МЗС РФ, у п'ятницю в російському зовнішньополітичному відомстві відбулася бесіда з радником-посланником посольства України в РФ Леонідом Осаволюком.

"Увагу українського дипломата було звернено на некоректний демарш МЗС України від 23 серпня 2007 року в зв'язку з нібито зробленими висловленнями старшого радника посольства Росії в Україні Володимира Лисенка щодо російсько-українських відносин і перебування Чорноморського флоту Російської Федерації на території України", - повідомляє МЗС Росії.

У Москві закликають Україну надалі утримуватися від кроків, що не сприяють зміцненню атмосфери взаєморозуміння і довіри.

"З урахуванням того, що виступ російського дипломата на круглому столі, що відбувся в Києві, було перекручено рядом засобів масової інформації, у МЗС Росії відзначили неприпустимість офіційних демаршів, що базуються не на перевірених фактах, а на журналістських "качках", - відзначили в МЗС Росії.

Раніше були поширені повідомлення, згідно якими Лисенко заявив, що у випадку продовження тиску України на Чорноморський флот, що базується в Криму, Росія може почати перегляд Великого договору від 1997 року, що закріплює статус українського півострова.

У зв'язку з цим український МЗС направив надстрокову ноту в зовнішньополітичне відомство Росії, у якій заявив, що висловлювання російського дипломата є спробою зазіхання на незалежність і територіальну цілісність України.

"Інтерфакс-Україна"

"Українська правда" в Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування