Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз готовий розібратися у "сплетеннях" Ющенка

П'ятниця, 24 серпня 2007, 16:44

Лідер Соцпартії Олександр Мороз вважає ініціативу про конституційний референдум спробою президента показати, що його команда пропонує щось нове.

Про це він заявив під час зустрічі з жителями міста Черкаси, коментуючи ініціативу президента Віктора Ющенка про написання нової Конституції і винесення її на всенародний референдум, повідомляє прес-служба СПУ.

За його словами, "над текстом Конституції працює 5-7 чоловік, а результат залежить від того, хто буде голосувати за проект, і від того, чи будуть там представники Соцпартії, які зможуть розібратися в конституційних "сплетеннях".

Він відзначив, що жодна Асамблея або Рада не будуть більш правомочними, ніж парламент, тому що ВР формується на основі виборів, а конституційні ради - за схемою впливу вертикалі влади.

На думку Мороза, спроба Ющенка в черговий раз "підім'яти" закон і парламент показують, що президент йде шляхом концентрації влади у своїх руках, знищення парламентаризму.

Мороз також висловив думку, що "хто б не писав сьогодні Конституцію, вона на 90% буде дублювати нинішній Основний Закон, оскільки в ньому містяться універсальні статті".


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування