"Регіоналам" обрізали троси й погрожували пістолетом

П'ятниця, 24 серпня 2007, 18:02

Партія регіонів заявляє про провокації щодо своїх представників з боку політичних опонентів.

Як повідомляє прес-служба київської організації ПР, близько полудня до інформаційного намету партії на Майдані незалежності підійшли люди в цивільному з вимогою прибрати агітаційний "дирижабль" із зображенням партійної символіки.

Волонтери із Союзу молоді регіонів, що працюють у наметі, попросили людину представитися і пояснити, з якої причини вони повинні прибирати "дирижабль", адже своєю присутністю вони нічого не порушували, нічого образливого в агітаційних матеріалах немає, і це мирна акція київських регіоналів, присвячена Дню Незалежності.

Людина не представилася, а свою вимогу пояснила тим, що зараз на Майдан повинен приїхати президент і "дирижабль" буде розвиватися прямо перед його очима, що може йому не сподобатися.

Приблизно в цей же час до намету, розміщеному з протилежної сторони Майдану, біля готелю "Україна", теж підійшла група людей у цивільному, які, не представивши, вимагали й тут прибрати агітаційний "дирижабль" ПР.

Після того як волонтери з обох наметів відмовилися виконати ці вимоги, люди в цивільному обрізали троси, за які були прикріплені "дирижаблі" і зникли. Активісти Партії регіонів намагалися їх затримати, але це їм не вдалося.

Годину потому близько 13.00 у районі метро "Дорогожичі" двоє невідомих підійшли до активіста ПР, що стояв з партійним прапором і, погрожуючи пістолетом, супроводжуючи це нецензурною лайкою, відібрали прапор. Після чого зникли в невідомому напрямку.

Керівник апарату київського відділення ПР Сергій Баранов-Мохорт звернувся від імені партії до правоохоронних органів із проханням розібратися в ситуації.

Крім того, Баранов-Мохорт здивований тим, що День незалежності, свято, яке повинно сприяти об'єднанню країни і утвердженню демократичних цінностей, опоненти Партії регіонів використовували для політичних провокацій, при цьому грубо порушуючи права людей.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування