Коаліція теж задоволена голосуванням на дому

Субота, 25 серпня 2007, 18:46

Член ЦВК від коаліції Михайло Охендовський розцінює рішення Вищого адміністративного суду щодо форми заяви виборців для голосування вдома як підтвердження правової позиції ЦВК.

"Я, як член ЦВК, вважаю, що комісія зуміла відстояти у Вищому адміністративному суді свою правову позицію, яка полягає в тому, що від самого виборця, який не має можливості самостійно пересуватися, не потрібно ніяких документів для підтвердження цього факту", - сказав він в інтерв'ю "Інтерфакс-Україна" у суботу.

Охендовський підкреслив, що закон не покладає такий обов'язок на виборця. "Виходячи із цього, правильною є правова позиція ЦВК про те, що заява про голосування вдома не повинна засвідчуватися ніякими органами", - підкреслив він.

"У цілому я підтримую дане рішення Вищого адміністративного суду й вважаю це перемогою Центральної виборчої комісії", - сказав він.

За словами Охендовського дане рішення суду також розвінчало неправоту тих політичних сил, які незаконно вимагали від ЦВК встановити непередбачені законом додаткові вимоги до заяви виборців по наданню йому можливості проголосувати вдома або в умовах стаціонарного лікування.

Охендовський також заявив, що ЦВК на виконання рішення ВАСУ розгляне питання про прийняття відповідного роз'яснення для дільничних виборчих комісій щодо порядку здійснення перевірки заяв по голосуванню вдома.

Він відзначив, що в судовому рішенні не зазначений строк для ЦВК для затвердження роз'яснення виборчим комісіям про порядок перевірки заяв по голосуванню вдома. При цьому він висловив упевненість, що ЦВК обов'язково виконає дане рішення.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування