Друг Мельниченка захищав Кучму від ЦВК

Неділя, 26 серпня 2007, 18:31

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатів у народні депутати від блоку КУЧМА і Блоку партій пенсіонерів України.

Таке рішення було прийнято на засіданні ЦВК у неділю.

При реєстрації виборчого списку кандидатів у депутати від блоку КУЧМА, представник Партії вільних демократів у ЦВК Олександр Єльяшкевич заявив протест від імені партії у зв'язку з "використанням маніпуляційних технологій".

Він підкреслив, що, відповідно до повідомлень ЗМІ, екс-президент Леонід Кучма не давав згоди на використання свого прізвища у виборчій кампанії.

За словами Єльяшкевича, після підбиття підсумків виборів можливий позов Кучми у зв'язку з реєстрацією блоку КУЧМА. Він порекомендував ЦВК офіційно звернутися до екс-президента із запитом, чи давав він згоду на використання свого прізвища.

Члени ЦВК проігнорували дану рекомендацію. При цьому голова ЦВК Володимир Шаповал неодноразово робив зауваження Єльяшкевичу, вказуючи на "політичний характер його заяв". На знак протесту Єльяшкевич покинув зал засідань ЦВК.

ЦВК також відмовила в реєстрації виборчого списку блоку "Вільні демократичні вибори за народ України". Підставою для відмови стала, зокрема, неповна сума грошової застави для участі у виборах.

До ЦВК подали документи для участі у виборах 24 політичні сили, 19 з яких у цей час уже зареєстровані.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування