Луценко звинуватив Януковича в заявах російського дипломата

Неділя, 26 серпня 2007, 18:42

Лідер "Нашої України – Народної самооборони" Юрій Луценко вважає заяви керівництва "Нафтогазу" щодо можливості передачі РФ частини газотранспортної системи України та заяву російського дипломата про можливість перегляду Великого договору свідченням слабкої позиції українського уряду.

"Такі заяви щодо ГТС і чорноморського флоту – свідчення нестійкої позиції української влади під натиском Кремля", - заявив Луценко на прес-конференції в Хмельницькому, повідомляє прес-служба блоку.

"Передача головного джерела української економічної незалежності – ГТС – в руки будь-якої сусідньої держави є викликом для самого існування незалежної і стабільної української держави. Це недопустимо", - підкреслив він.

Реклама:

За його словами, Росія завжди натякала, що "при нинішньому українському уряді хотіла б вирішити питання, які стосуються національної безпеки цієї країни". "Я зовсім не засуджую в цьому випадку російське керівництво. Воно діє в інтересах своєї держави. Я засуджую нашого прем’єра, який піддається такому тиску", - наголосив Луценко.

Луценко також виступає за скасування ПДВ на житлово-комунальні тарифи та введення в розрахунок цих тарифів вартості газу, який добувається в Україні.

"Я вважаю, що ПДВ на житлово-комунальні тарифи має бути скасований. Це призведе до зниження вартості житлово-комунальних послуг на 20%", - сказав він.

ВІДЕО ДНЯ

Луценко також висловив переконання, що українського газу цілком достатньо, щоб забезпечити потреби населення.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування