Черновецький готується знову лупити з киян втридорога

Понеділок, 27 серпня 2007, 12:47

Компанії-експерти, які проводили експертизу економічної обґрунтованості тарифів на житлово-комунальні послуги в Києві, вважають економічно обґрунтованим підвищення Київською міською державною адміністрацією тарифів у 3,4 рази із грудня 2006 року.

Про це Українським Новинам повідомив начальник Головного управління цінової політики Київміськадміністрації Василь Яструбинський.

"Експертиза підтвердила тарифи, які спочатку ми вводили з 01.12.06 (підвищення в 3,4 рази)...а ті тарифи, які є на сьогодні, економічно необґрунтовані, тому що потім за рішенням сесії були знижені на 1,8-2 рази", - сказав Яструбинський.

Він підкреслив, що управління не втручалося в проведення експертизи й кожна компанія-експерт проводили її на свій розсуд.

"Хтось більше наголошував на нормативній частині, хтось на звітній, хтось на недоліках законодавства, тобто в кожного був свій підхід і це чітко видно, що загального керівництва цими організаціями не було", - підкреслив він.

Яструбинський зазначив, що Київміськадміністрація й Київрада зможуть приймати будь-які рішення щодо тарифів на житлокомунпослуги не раніше жовтня, тобто після визначення ціни на газ і впровадження Міністерством з питань житлово-комунального господарства двоставочних тарифів на централізоване опалення для населення.

На його думку, якщо вартість газу підвищиться на 10%, то місто зможе уникнути підвищення тарифів на житлокомунпослуги, виділивши з міського бюджету дотації енергопостачальним компаніям, а якщо газ подорожчає, наприклад, у 2 рази, то місто буде змушене підвищити тарифи.

8 лютого Київрада встановила коефіцієнт підвищення тарифів на житлокомунпослуги із грудня 2006 року 1,8-2 замість установленого раніше 3,4.

У листопаді 2006 року Київміськадміністрація вирішила із грудня підвищити тарифи на житлокомунпослуги в 3,4 рази.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування