Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко просить КС допомогти туристам і заробітчанам голосувати

Понеділок, 27 серпня 2007, 13:10

Президент Віктор Ющенко звернувся до Конституційного Суду із клопотанням про визнання неконституційними положень закону про вибори народних депутатів.

Як повідомляє в понеділок прес-служба президента, він вважає неконституційними положення щодо виключення зі списків виборців дільничною виборчою комісією осіб, які за відомостями, що подаються органами державної прикордонної служби за три дні до дня виборів до окружних виборчих комісій, перетнули державний кордон України і на момент подання відомостей не повернулися на територію України.

Прес-служба зазначає, що в законі запроваджено додаткову підставу виключення громадян зі списку виборців при проведенні позачергових виборів народних депутатів.

При цьому, вважає президент, такі громадяни через виключення їх зі списків виборців будуть позбавлені можливості взяти участь у голосуванні в день позачергових виборів.

Ющенко вважає, що передбачене законом обов'язкове виключення громадян зі списків виборців є безпосереднім обмеженням конституційних виборчих прав громадян та не відповідає статтям 38, 64, 70, 71 Основного Закону.

На думку президента, відсутність у законі порядку повторного включення громадян до списку виборців у разі їх повернення на територію України за два дні до дня позачергових виборів та в день голосування на цих виборах фактично робить взаємовиключними реалізацію або виборчого права на позачергових парламентських виборах, або реалізацію права в будь-який час повернутися в Україну.

У зв'язку з необхідністю якнайшвидшого вирішення порушених питань президент звертається з проханням визнати провадження у справі за цим конституційним поданням невідкладним.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...