БЮТ називає звинувачення газети Ахметова у побитті провокацією

Понеділок, 27 серпня 2007, 15:19

Блок Юлії Тимошенко спростовує інформацію про те, що нібито у неділю ввечері в Одесі представниками БЮТ було побито фотокореспондента газети "Сегодня".

Про це в коментарі "Українській правді" заявив керівник прес-служби блоку Олександр Сочка.

"Ми розібралися з інформацією, що з'явилася в інтернеті, про те, що нібито в Одесі було побито журналіста газети "Сегодня", - зазначив Сочка.

Він заявив, що така інформація "не відповідає дійсності": "Нічого подібного там не було".

Натомість Сочка зазначив, що БЮТ розцінює подібну інформацію "як банальну провокацію газети, що належить Ренату Ахметову".

"Це провокація Партії регіонів проти візиту Юлії Тимошенко на Схід України, де вона користується підтримкою", - додав керівник прес-служби.

Як відомо, газета Сегодня заявила про те, що у неділю близько половини на одинадцяту вечора в Одесі був побитий фотокореспондент одеської редакції видання Олександр Лесик.

За завданням редакції, він робив фоторепортаж із мітингу лідера БЮТ Юлії Тимошенко, що проходив на стадіоні "Спартак" в Одесі.

Після закінчення мітингу, фотограф побачив групу людей, що вантажили партійні прапори і намети з логотипами БЮТ у машину "швидкої допомоги" з написом "Реанімація" з держномером ВН 3967 АН.

"Щойно журналіст спробував записати все це на свою камеру, до нього підійшло четверо чоловіків і одна дівчина. Представившись Іриною, вона повідомила, що працює в партійній організації БЮТ у Київському районі Одеси", - йдеться в статті.

"Спочатку дівчина вимагала припинити зйомку і негайно стерти усі фотографії. Фотограф "Сегодня" відмовився це робити, відзначивши, що за законом, як журналіст, має право знімати подібні мітинги й усе, що на них відбувається", - додає автор.

За його словами, "далі події розвивалися більш ніж стрімко: до кореспондента підбіг водій "швидкої", два чоловіки в медичних халатах і ще двоє в білих футболках БЮТ".

"Нашому співробітнику стали виламувати руки, намагаючись зняти з нього фотокамеру. Його повалили на землю і стали бити ногами і руками", - стверджують у редакції.

"Від жорстокої розправи фотографа (що нещодавно переніс інсульт) врятували випадкові перехожі. Вони відігнали нападників і допомогли нашому співробітнику дістатися до найближчого відділення міліції", - йдеться в статті.

Заява про хуліганські дії проти співробітника газети "Сегодня" разом із медичною довідкою про побої було зареєстровано в неділю в Приморському РВВС Одеси.

Редакція газети "Сегодня" вимагає від правоохоронних органів вжити всі необхідні заходи для упіймання і покарання винних у побитті Лесика. Крім того, видання чекає "офіційних пояснень від БЮТ відносно дій його активістів".

Як відомо, видавнича група "Сегодня" належить холдингу "СКМ" Ріната Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...