Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Янукович заборонив посольствам лізти у вибори

Понеділок, 27 серпня 2007, 17:02

Прем'єр-міністр Віктор Янукович закликав міністерство закордонних справ вжити термінових заходів для забезпечення рівних умов для українських громадян при голосуванні за кордоном.

Виступаючи перед учасниками наради керівників закордонних дипломатичних установ у понеділок у Києві, прем'єр відзначив, що представники ряду політичних сил звертаються в дипломатичні представництва за кордоном із закликами створити умови для голосування виборців, що їх підтримують.

"Наш обов'язок - не ділити виборців на кольори, а створювати рівні умови, незважаючи на прохання тих чи інших політичних сил", - сказав він.

Янукович також наполягає на оновленні засад внутрішньої і зовнішньої політики України.

"Пройшло вже багато часу з 1993 року, коли були визначені принципи внутрішньої і зовнішньої політики. Тому оновлення цього документа (закону про засади внутрішньої і зовнішньої політики - ІФ) обов'язково має відбутися", - сказав Янукович.

За його словами, в уряді розраховують, що до відновлення засад внутрішньої і зовнішньої політики будуть залучені кращі фахівці країни, у тому числі Міністерство закордонних справ.

Прем'єр підкреслив, що, незважаючи на те, що президент, відповідно до Конституції, здійснює загальне керівництво зовнішньополітичною діяльністю, її принципи визначає Верховна Рада.

Янукович також відзначив, що уряд "буде робити все, щоб президент мав пріоритет у зовнішній політиці як глава держави".

"Ми будемо завжди це поважати", - підкреслив прем'єр.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування