Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Балога проти псевдополітичної живності в упаковках

Понеділок, 27 серпня 2007, 17:13

Керівник секретаріату президента та штабу блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Віктор Балога закликає відмовитися від партійного принципу виборів до місцевих рад.

На його думку, дуже часто "місцеві ради стають своєрідним боксерським рингом, де делеговані партіями діячі вступають у поєдинки один із одним не за кращу пропозицію із забезпечення інтересів людей, а за корпоративні чи корисливі переваги".

Він наголосив, що ці протистояння послаблюють регіони, повідомляє прес-служба НУ-НС.

До того ж, зазначив Балога, "подеколи під партійним брендом у місцеві ради проникають різного ґатунку пройдисвіти або спритні ділки з сумнівним минулим, спаяні з регіональними партвождями корупційними зв’язками".

"Під час поїздок в області, особистого спілкування з представниками найширших верств населення дуже часто чув, що виборці не довіряють "темним конячкам", "котам у мішку" й іншій псевдополітичній живності", - зазначив він.

Балога зазначив, що всередині блоку "Наша Україна – Народна самооборона" триває внутрішня дискусія щодо того, на якій основі мають формуватися місцеві органи влади. При цьому не ставиться під сумнів нинішній принцип обрання Верховної Ради, який забезпечує чітку політичну структуризацію суспільства.

"Однак щодо регіональної влади все активніше лунають пропозиції повернутися до мажоритарного способу її формування. Районні ради та мери міст мають обиратися без партійної упаковки. Повернувши людям можливість делегувати до місцевої влади конкретного діяча, ми вирівняємо один із перекосів недосконалої політичної реформи зразка 2004 року", - відзначив керівник штабу НУ-НС.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування