Соціалісти побіжать у Раду, щоб Ющенко не встиг видати новий указ

Вівторок, 28 серпня 2007, 09:50

Соціаліст Ярослав Мендусь стверджує, що парламент 5 скликання збереться на своє чергове засідання 4 вересня для того, щоб позбавити президента Віктора Ющенка можливості видати новий указ про розпуск Верховної Ради.

"Парламент збереться для того, щоб позбавити Ющенка можливості видати хоч один конституційний указ про розпуск парламенту, ґрунтуючись на нормі, що парламент протягом 30 днів не збирався на свої засідання", - цитує слова Мендуся прес-служба СПУ.

"Думаю, що прийдуть на засідання Верховної Ради народні депутати: їхня політична прописка в цьому випадку буде мати другорядне значення. Оскільки усі розуміють, що участь у роботі законодавчого органу - конституційний обов'язок народного депутата", - додав він.

Мендусь також вважає, що "сьогодні існує небезпека, що виходить від секретаріату президента, користуючись нібито недієздатністю Верховної Ради сфальсифікувати результати незаконних виборів і оформити перевагу тих сил, що не мають у суспільстві переважної підтримки - БЮТ і "Наша Україна-Народна Самооборона".

"Ці спроби треба припинити", - заявив він.

Як відомо, СПУ і КПУ ініціюють проведення чергового пленарного засідання Верховної Ради 4 вересня. Про свою участь у ньому також заявили представники Партії регіонів.

Водночас БЮТ і "Наша Україна" не мають наміру брати участь у засіданні, вважаючи парламент нелегітимним.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News