Суд поновив Олега Сала на посаді, якої вже немає

Вівторок, 28 серпня 2007, 12:25

Галицький райсуд Львова 23 серпня поновив на посаді екс-начальника МВС у Львівській області Олега Сало.

Про це у вівторок повідомляє газета "24" з посиланням на власні джерела.

За їх інформацією, справу в суді розглядали близько двох тижнів. Сам Сало від коментарів відмовляється, тому що ще не бачив рішення суду.

Поновлення екс-начальника обласної міліції викликало обурення губернатора Львівської області Петра Олійника. Він вважає рішення суду незаконним і буде домагатися його скасування.

"Ми будемо вживати заходів управлінського і політичного характеру. До того ж такої посади як начальник МВС Львівської області немає, зараз є посада начальник ГУ МВС у Львівській області, тому це рішення суду вже незаконне. Правда - на нашій стороні", - сказав Олійник.

У свою чергу нинішній начальник ГУ МВС Львівської області Михайло Цимбалюк сказав, що "як чиновник" не має права коментувати вищевикладену інформацію.

"Правда, як юрист міг би сказати багато, але в першу чергу я чиновник. До того ж це питання скоріше не до мене, а до керівництва МВС", - відзначив Цимбалюк.

"Так само треба врахувати той момент, що в нас немає посади начальника МВС Львівської області, однак є рішення суду, і якщо керівництво МВС ухвалить додаткові рішення, то я, звичайно, буду їх виконувати", - додав він.

Як відомо, 30 липня Галицький райсуд Львова відкрив провадження за позовом екс-начальника МВС у Львівській області Олега Сала до МВС про визнання недійсними наказів екс-міністра Юрія Луценка про звільнення його з посади і, фактично, з органів міліції.

Сало обіймав посаду начальника УМВС у Львівській області з грудня 2003 по січень 2005 року. 18 січня 2005 він був звільнений з цієї посади і призначений заступником начальника Департаменту інформаційних технологій.

9 лютого 2005 року - звільнений з цієї посади і переведений у розпорядження центрального апарату МВС. У лютому 2005 року Генпрокуратура порушила щодо нього дві кримінальні справи: "порушення виборчого права" і "зловживання владою або службовим становищем".

Після цього він був оголошений у міжнародний розшук. У жовтні 2006 року ГПУ повернула кримінальні справи, порушені проти Сала, у прокуратуру Львівської області для дорозслідування.

19 лютого цього року Печерський райсуд Києва під головуванням судді Отрош ухвалив рішення припинити кримінальні справи проти Сала "у зв'язку з відсутністю в його діях складу злочину".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування