У Януковича люблять Ахметова за допомогу пацанам

Вівторок, 28 серпня 2007, 13:05

Представник Партії регіонів Василь Хара закликає підтримувати розвиток великих підприємств, якими володіють українські олігархи.

Про це він сказав, представляючи черговий пункт передвиборчої програми Партії регіонів, який стосується підвищення зарплат та пенсійного забезпечення.

За його словами, сприяння розвитку таких підприємств призведе до створення більшої кількості нових робочих місць, а збільшення прибутку - до зростання заробітної плати робітникам і збільшення виплат в бюджет, що дасть можливість підвищити соціальні виплати.

При цьому Хара запропонував системно підвищувати рівень зарплат по всій Україні, оскільки, на його думку, неприпустимою є ситуація, коли 70% статку країни зосереджені в руках декількох сімей.

На питання, яким чином в такому разі можна розподілити між усіма громадянами 12 мільярдів доларів статків Ріната Ахметова, він відповів, що "не закликає розкуркулювати тих, хто заробив гроші".

"Я ніколи не заздрив багатим. Якщо й ви вже говорите про Ахметова, то мені не соромно, що я з Донбасу і що у нас Рінат Ахметов. Він побудував найкращий готель в Україні, спортивний комплекс, інтернат для пацанів, які грають у футбол, будує найкращий в Європі стадіон", - сказав він.

Хара додав, що не знає всіх людей, яким допомагав Ахметов, "тому що він дуже скромна людина і не розповідає про це".

На думку Хари, українці мають змінити психологію сприйняття багатих людей і "не повинні тицяти у них пальцями".

"Ми не повинні заздрити успішним людям, які роблять справу не лише для себе. Я не люблю тих буржуїв, які крадуть тут, а тримають гроші десь в офшорах", - додав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування