Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Ющенка розкопали в землі "спекулятивний інтерес" депутатів Черновецького

Вівторок, 28 серпня 2007, 13:18

За результатами перевірки рішень Київради та Київміськдержадміністрації органами прокуратури виявлено непоодинокі факти відведення земельних ділянок для будівництва з порушенням чинного законодавства.

Про це йдеться у повідомленні головної служби з питань діяльності правоохоронних органів секретаріату президента.

За словами керівника служби Віктора Безкоровайного, лише цього року прокуратурою Києва внесено 2 подання Київському міському голові щодо вжиття організаційних заходів щодо усунення порушень законів з питань забезпечення державного контролю за додержанням земельного і містобудівного законодавства.

У серпні поточного року прокуратурою міста принесено 5 протестів на рішення Київради, які ухвалені з порушенням ст.ст.39, 114, 123 Земельного кодексу, ст.ст.17, 19 закону "Про основи містобудування", ст.13 закону "Про планування і забудову територій" та ст.9 закону "Про державну експертизу землевпорядної документації".

Водночас, прокуратурою міста до господарського суду Києва заявлено позов в інтересах держави щодо скасування рішень міської ради про надання ТОВ "Дніпровська Рив'єра" і КП "Генеральна дирекція Київської міської ради з обслуговування іноземних представництв" ділянок площею 47,08 га в урочищі Оболонь.

Служба з питань діяльності правоохоронних органів також повідомляє, що за дорученням президента проведено перевірку додержання вимог законодавства при передачі Київрадою в довгострокову оренду СГ ТОВ Агрокомбінат "Хотовський" (Голосіївський район) 1100 га землі та спроб зміни цільового призначення даної землі.

За даним фактом прокуратурою міста Києва порушено кримінальну справу.

Всього за результатами прокурорських перевірок додержання земельного законодавства прокуратурою Києва до суду пред'явлено 11 позовів про визнання протиправними та скасування рішень Київради про надання земельних ділянок.

"Президент України неодноразово наголошував на тому, що врахування інтересів громадян при виділенні земель, плануванні та забудові населених пунктів повинно відбуватися з суворим додержанням вимог чинного законодавства", - сказано у повідомленні.

Однак, на думку керівників служби з питань діяльності правоохоронних органів, наведені факти свідчать "про спекулятивний інтерес" посадових осіб Київради при вирішенні земельних питань.

"Такі безграмотні та непрофесійні дії посадовців завдають значної шкоди правам громадян", - сказано у заяві.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування