У Януковича хваляться, що вони розморозили все, що було заморожено

Вівторок, 28 серпня 2007, 14:30

Партія регіонів обіцяє з 2009 року запровадити глибинну реформу у сфері зарплат і пенсій.

Про це заявили представники Партії регіонів Інна Богословська і Василь Хара, представляючи один із пунктів передвиборчої програми партії у вівторок.

За словами Богословської, досі підвищення зарплат було заморожено за рахунок її прирівняння до мінімальної.

Однак вона додала, що "уряд Януковича розморозив цю заморожену ситуацію", і відтепер громадяни отримуватимуть зарплату з урахуванням не лише стажу роботи, але й умов праці та кваліфікації робітника.

За словами Богословської, у разі впровадження реформи, мінімальна зарплата бюджетника на новому робочому місці становитиме не менше, ніж 75% від середньої зарплати по країні.

Вона також наголосила, що підвищення зарплат та соціальних виплат неможливе без системного підвищення рівня виробництва, а також зростання економіки, зокрема, через приріст закордонних інвестицій.

У свою чергу Хара запропонував програму реформування пенсійної галузі.

За його словами, реформа полягатиме не лише в збільшенні пенсійного забезпечення за рахунок державного і приватних пенсійних фондів, а й у запровадженні персонального накопичувального пенсійного рахунку для кожного громадянина.

Хара також зазначив, що кожна людина зможе "власноруч перевірити" кількість коштів на рахунку і процес їх надходження на нього.

Він додав, що уряд Януковича готовий був почати пенсійну реформу ще під час своєї першої каденції у 2003 – 2004 років.

"На жаль, тоді помаранчева революція завадила уряду реалізувати пенсійну реформу", - сказав Хара, не уточнивши при цьому, що завадило впровадити реформу під час другої каденції уряду Януковича.

Натомість тепер, за його словами, уряд має наміри "довести цю реформу до кінця".

***

Зал у кінотеатрі "Зоряний", в якому відбувалася прес-конференція, був заповнений на 70%.

Водночас при вході до зали можна було побачити певну кількість молодих хлопців і дівчат з бейджами "Преса", які не були схожими на журналістів.

Пізніше джерела "Української правди" з регіональних штабів підтвердили, що з центрального штабу Партії регіонів надійшла вказівка привести якомога більше людей на прес-конференцію.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News