Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Коаліція тягне через ЦВК причину для можливого перегляду результатів виборів

Вівторок, 28 серпня 2007, 18:22

ЦВК не підтримала постанову щодо відмови в реєстрації виборчого списку кандидатів у народні депутати від громадянської партії "Пора".

Постанову підтримали 7 членів ЦВК від опозиції, 3 від коаліції виступили проти і ще 5 утримались.

Під час обговорення член ЦВК Михайло Охендовський виступив проти постанови, оскільки, за його словами, нормою закону не визначено термін подання списків від партії, що вийшла з блоку, для позачергових виборів.

У той час як для чергових виборів такий термін становить не пізніше, ніж за 90 днів до дня голосування.

У свою чергу заступник голови ЦВК Андрій Магера порекомендував не прив'язувати термін у 90 днів лише до чергових виборів.

На його думку, у разі якщо ЦВК прийме постанову про реєстрацію таких кандидатів у той час, як суд може винести рішення про відмову в їх реєстрації, ЦВК "може опинитися у досить важкій правовій ситуації".

"Уявіть, що Окружний адміністративний суд винесе постанову про задоволення вимог позивача (НУ-НС). Як з цієї ситуації виходити ЦВК? Які підстави для скасування реєстрації кандидатів? Чи не стане це позовом після встановлення результатів виборів до ЦВК?", - запитав Магера.

"Всі питання не роз'яснені, тому, на жаль, після рішення і по БЮТ, і по протокольному рішенню щодо заяв, ЦВК і надалі створює собі проблеми", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування