Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Газета Ахметова стверджує, що готова накинутися і на Партію регіонів

Вівторок, 28 серпня 2007, 19:05

Справа про побиття фотокореспондента газети "Сегодня" в Одесі після закінчення мітингу БЮТ узято на контроль керівництва МВС, заявляє головний редактор газети Ігор Гужва.

На прес-конференції у вівторок він сказав, що видання хоче, щоб БЮТ провів внутрішнє розслідування в зв'язку з інцидентом.

"Нам принциповий той факт, що нашому журналісту перешкоджали виконувати свої обов'язки... Якби це була Партія регіонів або інша політична сила, ми б вчинили аналогічно", - відзначив він.

Також Гужва висловив упевненість у тому, що правоохоронні органи зможуть у даній ситуації "знайти винних", повідомляє "Інтерфакс-Україна".

"Мова йде про те, що, на жаль, багато активістів партій не розуміють, у чому задача журналіста... Справа не в БЮТ", - додав він.

Присутній на прес-конференції потерпілий фотокореспондент газети Олександр Лесик розповів, що після мітингу в Одесі ввечері 26 серпня він знімав, як у машину швидкої допомоги, що під'їхала, робітники вантажили агітаційну продукцію БЮТ.

"Коли почали заносити намети в машину швидкої допомоги, мене схопили, почали відбирати камеру", - сказав фотокореспондент.

За його словами, команду забрати апаратуру віддала керівник Київського районного осередку БЮТ в Одесі Ірина Потоцька. Людина, одягнена в уніформу лікаря, завдала удару в обличчя фотокореспонденту. Міліції, як підкреслив Лесик, на той час уже не було.

Після інциденту машина швидкої допомоги, навантажена агітпродукцією, включила "маячки" і поїхала. Лесик відзначив, що нападники також нанесли йому кілька ударів по голові. Після цього потерпілий фотокореспондент написав заяву до міліції.

У свою чергу присутній на прес-конференції генеральний директор ЗАТ "Сегодня Мультимедиа" Гільєрмо Шмітт підкреслив, що в даному випадку мова йде про журналістську роботу під час виборчої кампанії.

У такий період, за його словами, усі кандидати нервують і важливо не піддатися агресії з боку політиків. "Політики нехай ідуть у свої політичні кампанії, а ми просто повинні описувати події, а не бути частиною новин", - підкреслив він.

Як відомо, БЮТ спростовує сам факт подібного інциденту і називає обвинувачення газети "Сегодня" провокацією.

Видавнича група "Сегодня" належить холдингу "СКМ" Ріната Ахметова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування