Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Від Луценка-Кириленка відкусили шматок

Вівторок, 28 серпня 2007, 20:07

Центральна виборча комісія виключала кандидатів у народні депутати від громадянської партії "Пора" з виборчого списку блоку "Наша Україна – Народна самооборона".

За таке рішення проголосувало 8 з 15 членів ЦВК.

Перед голосуванням у ЦВК відбулась тривала дискусія щодо легітимності рішення громадської кампанії "Пора" про вихід з блоку.

Зокрема, представник НУ-НС у комісії Роман Зварич запропонував звернутись до правоохоронних органів із проханням вивчити питання існування двох печаток партії.

Водночас, член ЦВК Михайло Охендовський зауважив, що в нього є повідомлення від голови політради "Пори" Владислава Каськіва, що він вже звернувся до правоохоронних органів із цього приводу, і тому в ЦВК немає підстав повторно звертатись до правоохоронців.

Крім того, Охендовський повідомив, що в ЦВК є всі належні документи, підтверджені Міністерством юстиції.

Зварич запевнив, що НУ-НС подасть адміністративний позов на відповідне рішення комісії.

Після цього члени ЦВК перейшли до розгляду питання про виключення з виборчого списку блоку НУ-НС кандидатів у народні депутати від "Пори", зокрема і Каськіва.

Як повідомлялося, 21 серпня у деяких ЗМІ з’явилося повідомлення, що VII з’їзд громадянської партії "Пора" ухвалив рішення про вихід з блоку "Наша Україна - Народна самооборона" і відкликав з його виборчого списку своїх кандидатів.

Між тим, член Політради "Пори" Владислав Каськів заявив, що ця інформація є фальшивою.

Сьогодні Окружний адміністративний суд м. Києва розпочав розгляд скарги блоку "Наша Україна – Народна самооборона" щодо визнання незаконними дій Міністерства юстиції України, яке видало, як стверджують у блоці, самопроголошеним лідерам "Пори" документи цієї політичної сили.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування