Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

"Турбоатом" став соціалістичним

Вівторок, 28 серпня 2007, 20:58
Збори акціонерів ВАТ "Турбоатом" затвердили Віктора Суботіна на посаді генерального директора підприємства.

Таке рішення було прийняте на зборах акціонерів 28 серпня. Його підтримали понад 99% акціонерів, які беруть участь у зборах.

Усього в зборах брали участь акціонери, які володіють 77,3% акцій підприємства.

Збори також відкликали попередній склад Спостережної ради і затвердили квоти для акціонерів у новій Спостережній раді.

Тепер у СР буде входити сім осіб, п'ять з яких будуть представляти Фонд держмайна, один - компанію "Сварог Ессет Менеджмент" і один - "Мегабанк".

Збори також внесли деякі зміни до статуту, зокрема, розширивши повноваження дирекції заводу, затвердили звіти правління, спостережної ради і ревкомісії про роботу суспільства в 2006 році.

Крім того, акціонери вирішили направити на виплату дивідендів 7,77 млн. грн. із заробленого підприємством за 2006 рік чистого прибутку в розмірі 22 млн. грн.

Перед зборами колишній в.о. гендиректора "Турбоатома" Євгеній Бєлінський заявив, що ці збори є нелегітимним.

За його словами, 6 серпня апеляційний господарський суд відмовив Фондові держмайна у відновленні пропущеного терміну подачі апеляційної скарги на рішення Госпсуду Харківської області від 3 липня, що скасовувало наказ ФДМ про призначення Суботіна в.о. гендиректора.

У той же час сам Суботін перед початком зборів заявив журналістам, що збори законні і відбудуться.

Він повідомив, що Держкомісія з питань цінних паперів і фондового ринку України провела перевірку і не знайшла порушень у підготовці до зборів акціонерів ВАТ "Турбоатом" (Харків).

Збори проходили в умовах підвищених заходів безпеки у зв'язку з очікуванням спроб рейдерської атаки на підприємство. Напередодні прес-служба підприємства поширила інформацію про те, що на збори спробують пройти співробітники найнятої рейдерами приватної охоронної фірми, яким передана частина акцій заводу.

Перед зборами приміщення перевірила група вибухотехніків, була посилена охорона, у тому числі за рахунок спецпідрозділів міліції, на вході до зали був встановлений металодетектор.

Суботін є першим секретарем Харківського обкому СПУ.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування