У Шаповала зареєстрували клон ПОРИ

Вівторок, 28 серпня 2007, 21:22

Центральна виборча комісія зареєструвала кандидатів у депутати від громадянської партії "Пора" з лідером Ярославом Годунком.

Проект даного рішення був внесений членом ЦВК Михайлом Охендовським після того, як ЦВК не змогла прийняти рішення про відмову в реєстрації списку даної партії.

ЦВК також виключила зі списку партії "Пора" (лідер Годунок) Владислава Каськіва, що був внесений у список цієї партії під номером 31, у зв'язку з тим, що він не подав заяву про згоду балотуватися.

Таким чином, у позачергових парламентських виборах 30 вересня буде брати участь 21 політична сила.

Усього в ЦВК подали документи 24 партії і блоки, трьом із них Центвиборчком відмовив у реєстрації в зв'язку з невнесенням грошової застави.

У той же час, член ЦВК Андрій Магера називає помилковими рішення комісії щодо "Пори" і вважає, що ці рішення будуть оскаржені.

Магера помітив, що ці рішення не будуть мати перспективи, якщо будуть оскаржені в суді одним із суб'єктів виборчого процесу.

Він переконаний, що процедура виходу партії з блоку, виписана в законі про вибори народних депутатів, не була дотримана.

"Кращим виходом із ситуації було би відкладення розгляду питання до остаточного ухвалення рішення судом", - сказав Магера.

Відповідаючи на питання, чи може в майбутньому це рішення ЦВК стати приводом для скасування результатів парламентських виборів, Магера зазначив, що в такий спосіб не можна порушувати питання.

"Як на мене, можуть бути певні правові складнощі в подальшому ході виборчого процесу і, зокрема, під час встановлення результатів виборів", - сказав він.

У свою чергу, представник НУ-НС у ЦВК Роман Зварич висловив переконання, що після оскарження його блоком рішення ЦВК "все повернеться на свої місця". Зварич вважає, що блок зможе довести в суді свою правоту.

За його словами, можна взяти до уваги хоча б один факт: існування двох печаток партії. Він відзначив, за законом, ЦВК мала звернутися до правоохоронних органів, якщо їй стало відомо про такий факт.

Зварич підкреслив, що йдеться про скоєння злочину. Він висловив думку, що перевірка дуже швидко встановить, чия печатка є автентичною.

Також він звернув увагу на те, що на з'їзді "Пори", де приймалося рішення про вихід із блоку, не був присутній член ЦВК, а місце проведення з'їзду було в останній момент змінено, що було підтверджено в ході сьогоднішнього засідання ЦВК.

"Інтерфакс-Україна", УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування