У Цушка вже почали стріляти у мирних жителів

Середа, 29 серпня 2007, 10:31

Під час занять з вогневої підготовки на Рівненщині міліціонер застрелив місцевого жителя.

Про це пише газета "Сегодня", зазначаючи, що житель села Шпанов Рівненського району 25-річний Олександр Колесник був убитий "випадковою кулею, що вилетіла зі ствола міліцейського "Калашникова".

За даними газети, Колесник допомагав родичам дружини добудовувати гараж, але раптом схопився за серце і поскаржився на незрозумілий біль – його ніби щось сильно кольнуло.

"Спершу його рятували нашатирним спиртом, розтирали груди, побоюючись серцевого нападу. Лікарі, які прибули на виклик, запідозрили перелом ребер і відправили його в лікарню. Уже там, на операційному столі, хірурги витягли з серця пацієнта... кулю калібра 5,45 мм", - пише видання.

За даним фактом порушено кримінальну справу, автомат, з якого скоріше за все вчинено постріл, вилучили.

Прокурор Рівненського району Григорій Безлесюк розповів, що від гаража, де працював Олександр, до форту, де проводилися навчання – близько двох кілометрів.

"Куля цілком могла, подолавши таку відстань, ввійти в тіло людини, прошити легені і застрягти в серці. При тому, що вона вже втрачала вбивчу силу і не залишила слідів крові ні на тілі, ні на одязі жертви, лише маленький отвір", - сказав він.

На даний момент очікуються результати балістичної і трасологічної експертиз.

Водночас одне з джерел газети упевнено, що, швидше за все, справу припинять за статтею про відсутність події або складу злочину, списавши усе на фатальну випадковість.

"За всіма підрахунками, гараж знаходився поза сектором ураження, фатальна куля могла зрикошетити, але передбачити такий результат було неможливо", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...