Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

У Європі зраділи, що в українських політиків прорізався слух

Середа, 29 серпня 2007, 10:52

У Європейському парламенті відзначають прогрес у розвитку політичних сил України і їхню єдність у питанні європейської інтеграції.

Такий висновок по закінченні публічних слухань "Україна напередодні парламентських виборів", що відбулися у вівторок у Брюсселі, зробив один з організаторів цього заходу, віце-президент Європейського парламенту Марек Сівец.

"Якщо я буду порівнювати цю зустріч з іншими, котрі відбулися в минулому, я бачу, що мова спілкування стала набагато кращою і більш спільною для всіх політичних партій: було менше агресії, менше твердої конфронтації, але, і що для мене дуже важливо, я можу відрізнити, наприклад, Партію регіонів від Блоку Юлії Тимошенко", - сказав він по закінченні слухань в інтерв'ю українським журналістам.

На думку Сівця, політичні сили України "почали усвідомлювати, як слухати".

"До цього діалогу в Україні був діалог глухих зі сліпими - вони могли тільки говорити, але не хотіли слухати. Зараз я побачив значний інтерес, що є новим", - підкреслив він.

Віце-президент Європарламенту вважає, що "дискусія про будь-яку майбутню коаліцію, будь-які угоди починається з того, що люди починають слухати".

"Я думаю, що це - значний крок уперед. Я вірю, що в результаті виборів буде можливість створити коаліцію, і я підтримую якомога ширшу коаліцію", - сказав Сівець.

У слуханнях від України взяли участь представники блоку "Наша Україна - Народна самооборона" Наталя Прокопенко, БЮТ - Григорій Немиря, Партії регіони - Володимир Вечерко і Соцпартії - Віталій Шибко. Усі вони були єдині щодо європейської перспективи України.

Водночас прем'єр-міністр Литви Гедімінас Кіркілас закликав країни Європейського Союзу підтримати реформи в Україні.

З такою заявою Кіркілас виступив на конференції "Європейський Союз - 2020: збільшуючи й інтегруючи" у словенському місті Блед, повідомляє "Німецька хвиля".

За словами Кіркіласа, у світі давно визнали, що розширення ЄС "є історією успіху і маленьким політичним чудом".

Саме тому, на його думку, ЄС повинен активно підтримувати демократію в країнах-сусідах, у тому числі й в Україні.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування