Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Луценко-Кириленко натякають, що "регіони" займаються політичним рейдерством

Середа, 29 серпня 2007, 14:53

Рішення ЦВК щодо реєстрації партії ПОРА на чолі з Ярославом Годунком буде оскаржено в суді як тільки його підпише голова Центрвиборчкому.

Про це заявив представник блоку НУ-НС в ЦВК Роман Зварич журналістам у вівторок.

За його словами, станом на 14:00 постанова ще не була підготовлена секретарем ЦВК Тетяною Лукаш до подання на підпис главі ЦВК Володимиру Шаповалу.

Зварич також додав, що вважає ситуацію, яка склалася з реєстрацією ПОРИ, "політичним рейдерством".

Він нагадав, що позиція коаліційної більшості в ЦВК у цій ситуації є неправомірною в зв’язку з існуванням підробленої печатки та невідповідних документів партії на чолі з Годунком.

"Сьогодні я маю всі підстави говорити про те, що більшість із складу ЦВК, яка є підконтрольною Партії регіонів, мало того, що була задіяна в цій авантюрі, вона була інструментом її здійснення", - сказав він.

"Ціль дуже проста – розколоти блок як єдину пропрезидентську силу на цих виборах", - додав він.

На питання, чи можуть бути оскаржені загальні результати виборів у разі участі в них зареєстрованої нещодавно ПОРИ на чолі з Годунком, він сказав:

"Існує загроза, що оця квазіпора у разі, якщо судові рішення будуть на користь НУ-НС, могла б якимось чином оскаржити результати виборів. Але шанси на успіх тут практично нульові".

Водночас лідер ПОРИ Владислав Каськів пред’явив журналістам свідоцтво партії ПОРА, видані Мінюстом, а також її печатку.

Він сказав, що документ виданий в одному примірнику. Копії з нього не знімалися, а печатка виготовлена у 2004 році, і саме вони є легітимними.

Також, за його словами, не зважаючи на те, що всі правоохоронні органи поінформовані про місце знаходження оригіналів документів "жодних дій по виявленню причин існування двох примірників цих документів і цієї печатки не проведено" .

Він також повторно звернувся з відповідним проханням до прокуратури та МВС щодо розслідування цих обставин.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування