Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Кабмін відрапортував "некомпетентному" Луценку, що м'ясо 1952 року вже не завозить

Середа, 29 серпня 2007, 15:31

Кабінет міністрів відкидає звинувачення лідера блоку "Наша Україна – Народна самооборона" Юрія Луценка в тому, що нинішній уряд сприяє іноземним постачальникам мяса та нищить власну тваринницьку галузь.

Про це йдеться в заяві, поширеній прес-службою Кабміну.

"Заяви про те, що в Україну завозиться м’ясо 1952 року заморозки, що 54% м’яса, яке споживається в країні – імпортоване, вражають абсурдністю та цинізмом", - зазначають у Кабміні.

"За всіма даними ветеринарного та споживчого контролю такого м’яса в Україні немає", - запевняють там.

Прес-служба Кабміну розцінює заяви Луценка як не що інше, як "пряме дезінформування і залякування громадян".

"Насправді руйнували вітчизняний ринок м’яса і нищили вітчизняного виробника уряди Тимошенко і Єханурова, коли, з одного боку, відкрили вітчизняний ринок для безконтрольного ввезення продукції сумнівної якості, з іншого боку, створили проблеми експортерам українського м’яса в Росію", - зазначають у Кабміні.

Натомість прес-служба вказує, що наприкінці 2006 року уряд Віктора Януковича врегулював питання експорту українського м’яса до Російської Федерації, що "дало змогу нашим виробникам планомірно нарощувати поголів’я і виробництво м’яса як на експорт, так і для внутрішнього ринку".

"Рішучі дії уряду на захист вітчизняних виробників та споживачів дали позитивний результат: споживання м’яса у розрахунку на одну особу у 2007 році досягло 45 кілограмів, що на 3 кілограми більше, ніж у 2006 році. Прогнозоване виробництва м’яса у 2007 році зросте на 12% і досягне 1,93 мільйона тонн", - йдеться у заяві.

"Намагаючись оцінити ситуацію на ринку м’яса, пан Луценко демонструє поверховість та популізм, нерозуміння реальних проблем, що взагалі характерно для некомпетентної "помаранчевої команди", - наголошує прес-служба Кабміну.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування