Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко поставив ультиматум внз

Середа, 29 серпня 2007, 17:19

Президент Віктор Ющенко заявляє, що якщо вищі навчальні заклади в 2008 році не замінять вступні іспити тестами, вони не будуть фінансуватися з бюджету.

Про це президент сказав у ході засідання вченої ради в Чернігівському національному педагогічному університеті в середу.

"Я хочу сказати тут одне, це одна з ключових програм у 2008 році. Ми повинні забезпечити 100-процентне тестування у всіх навчальних закладах. Установи, що не забезпечать перехід на зовнішнє тестування, не одержать жодної копійки, а держава відмовиться від державних замовлень у цих установах", - сказав президент.

Як передає кореспондент агентства "Інтерфакс-Україна", Ющенко відзначив, що незалежне тестування знімає таку проблему як корупція у вищих навчальних закладах, що за 15 років "накрила вищу школу".

Ющенко підкреслив, що тестування, яке вводиться у вищій школі, це "складна дорога, але вона правильна".

Ющенко також відзначив, що організація високоякісної національної освіти повинна стати пріоритетом номер один для всіх політичних сил.

"Ми повинні з вами стати єдиними партнерами в боротьбі за освіту", - відзначив президент.

Ющенко підкреслив, що необхідно підвищити соціальний статус викладача, він повинен одержувати гідну заробітну плату.

Президент відзначив, що освіта повинна починатися ще в дитячих садах. Він вважає проблемою, що в даний час тільки 54% дошкільнят в Україні відвідують дитячі сади. На думку Ющенка, цю проблему повинні вирішувати місцева влада.

"Ми повинні повернути до життя функціонування дитячих садів у селах і містах України", - сказав він.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Усі новини...