Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

США нагадали Україні старе прохання

Середа, 29 серпня 2007, 20:24

Посол США в Україні Вільям Тейлор під час свого перебування в Полтаві висловив сподівання на те, що парламентські вибори, які відбудуться 30 вересня, будуть чесними і прозорими.

Як повідомляє в середу прес-служба облдержадміністрації, метою візиту посла США в Україні було вивчення політичної ситуації в регіоні і готовності області до виборів.

Тейлор відзначив, що це важливо для стабілізації ситуації в країні і залучення інвестицій в Україну. Він запросив керівництво області відвідати Сполучені Штати Америки.

У прес-службі відзначили, що глава Полтавської обладміністрації Валерій Асадчев планує найближчим часом підготувати свої пропозиції щодо залучення можливих інвестицій з боку США.

Разом із тим Тейлор закликав уряд України не встановлювати жорсткі квоти на експорт зерна, тому що це шкодить українським виробникам і псує імідж України.

Він також відзначив, що якщо Україна вирішить приєднатися до НАТО, США її підтримають.
Візит посла США тривав 28-29 серпня.

Зовнішньоторговельний оборот товарів Полтавської області зі США в першому півріччі 2007 року складав $53,06 млн. При цьому експорт складав $27,54 млн., а імпорт - $25,52 млн.

Позитивне сальдо зовнішньої торгівлі склало $2,02 млн.

Порівняно з першим півріччям 2006 року експорт товарів у США збільшився в 6 разів, а імпорт - на 40,1%.

"Інтерфакс-Україна"

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування