Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Українські заробітчани побачать свої списки 19 вересня

Четвер, 30 серпня 2007, 08:38

Громадяни України, які будуть голосувати на позачергових виборах у Верховну Раду на закордонних дільницях, зможуть перевірити наявність своїх імен у списках уже 19 вересня.

Це випливає з роз'яснення Центральної виборчої комісії про уточнення списків виборців на закордонних дільницях, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Як повідомила заступник голови ЦВК Жанна Усенко-Чорна, працівники групи з укладання списків виборців при Міністерстві закордонних справ до 18 вересня повинні передати закордонним дільничним комісіям списки виборців для голосування.

Вона відзначила, що вже наступного дня ці списки повинні бути представлені для загального ознайомлення.

За її словами, кожен громадянин, що знаходиться за кордоном України, може оскаржити допущені неточності при складанні списків виборців.

Усенко-Чорна пояснила, що скарга повинна бути подана за формою, встановленою законом про вибори народних депутатів. Така скарга повинна бути подана не пізніше, ніж за 5 днів до виборів (24 вересня).

На засіданні ЦВК при розгляді даного питання виникла дискусія, чи має виборець у скарзі вказувати своє місце проживання за кордоном і в Україні.

На вимогу 8 членів ЦВК від коаліції в роз'ясненні було зазначено, що виборець повинен вказувати місце проживання і в Україні, і за кордоном, щоб унеможливити повторне включення його до списку для голосування.

Усі уточнення в списки для голосування вносяться включно до 26 вересня.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування