Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Черновецький поскаржився Шаповалу на Тимошенко

Четвер, 30 серпня 2007, 10:51

Київська міська державна адміністрація подала скаргу до ЦВК щодо порушення Блоком Юлії Тимошенко встановленого порядку передвиборної агітації.

Про це повідомляє прес-служба КМДА з посиланням на начальника Головного управління з питань внутрішньої політики КМДА Віктора Гончарука.

За його словами, столична влада вважає, що БЮТ незаконно розміщував у місті власну політичну рекламу.

"У зв’язку з позачерговими виборами до Верховної Ради останніх півтора місяці Київ заполонила політична реклама, яка розповсюджується за допомогою носіїв зовнішньої реклами", - зазначив він.

Гончарук додав, що за законом про вибори депутатів кандидати у депутати мають право розпочати свою передвиборчу агітацію з моменту прийняття ЦВК рішення про реєстрацію кандидатів у депутати, включених до виборчого списку партії (блоку).

"Однак, всупереч встановленим законодавством правилам проведення передвиборної агітації, деякі суб’єкти виборчого процесу розпочали розміщувати свою політичну рекламу ще до моменту реєстрації ЦВК", - сказав Гончарук.

За його словами, БЮТ уже понад місяць здійснює політичну агітацію засобами зовнішньої реклами, хоча кандидати в депутати зазначеного блоку зареєстровані ЦВК лише 15 серпня, накопичувальний рахунок блоку відкритий 16 серпня, а поточні рахунки, з яких мали надходити кошти за розміщення реклами, ще пізніше.

"Порушуючи встановлений порядок передвиборчої агітації, БЮТ створив нерівні умови виборчого процесу, порівняно з іншими партіями чи блоками, розмістивши свою рекламу раніше", - наголосив він.

"Ми сподіваємося, що члени Центральної виборчої комісії на підставі наведених нами фактів, розберуться в ситуації та відреагують на порушення", - заявив Гончарук.

Минулого тижня БЮТ заявив про незаконний демонтаж в Києві політичної реклами Блоку.

УНІАН

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування
Реклама: