У Ющенка пояснили, чому він зупинив Януковича

Четвер, 30 серпня 2007, 15:07

Зупинення дії постанови уряду щодо удосконалення системи обліку громадян президентом Віктором Ющенком жодним чином не зупиняє заходів з реалізації закону про Держреєстр виборців.

Про це на брифінгу у четвер заявила заступник голови секретаріату президента Марина Ставнійчук, повідомляє УНІАН.

"Єдине, на чому наполягає президент, - щоб усі органи державної влади діяли виключно в порядку, передбаченому законом і Конституцією", - сказала вона.

За словами Ставнійчук, цей указ також не зашкодить виконанню інших законів, у тому числі закону "Про вибори народних депутатів України".

Водночас Ставнійчук наголосила, що Міністерство внутрішніх справ не уповноважене збирати інформацію про виборців.

Вона зазначила, що органи державної влади під час збору і використання інформації про виборців мають діяти виключно  відповідно до законодавства.

Ставнійчук додала, що на збір відповідної інформації уповноважена лише Державна прикордонна служба, яка збирає інформацію про громадян, що перетинають кордон.

Водночас, за її словами, постановою щодо удосконалення системи обліку громадян уряд дав низку доручень центральним органам виконавчої влади.

Зокрема, МВС разом із Міністерством закордонних справ і Міністерством транспорту та зв’язку доручається подати до Державної прикордонної служби інформацію стосовно громадян, які тимчасово виїжджають за кордон.

Ставнійчук наголосила, що ці доручення не грунтуються на положеннях чинного законодавства. За її словами, суперечать закону й інші доручення, які дав Кабмін органам державної влади в цій постанові.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування