Тимошенко з’ясує, за чиї гроші Янукович відпочивав на Алтаї

Четвер, 30 серпня 2007, 18:18

Блок Юлії Тимошенко вимагає від прем’єра Віктора Януковича підтвердження або спростування інформації про те, що він відпочивав на Алтаї за рахунок російського мультимільярдера Володимира Євтушенкова.

Про це сказано у коментарі БЮТ відповідної інформації, що з’явилася у ЗМІ.

БЮТ також вимагає від Служби безпеки України перевірки наведеної в публікації інформації.

"Ми вважаємо, що практика оплати відпочинку українських високопосадовців комерційними структурами, особливо закордонними, не лише містить ознаки корупції, але й загрожує національній безпеці України – тому є неприпустимою", - сказано у заяві.

БЮТ також вимагає "публічних пояснень Януковича щодо сутності його стосунків з паном Євтушенковим – з огляду на те, що АФК "Система", якою володіє цей росіянин, може мати інтерес до приватизації "Укртелекому".

***

Крім того, БЮТ має намір звернутися до Януковича і Генеральної прокуратури для з'ясування законності намірів Київської міськадміністрації виділити під забудову близько 2 тис. га рекреаційних і заповідних земель у Феофанії.

Про це на прес-конференції в четвер заявив заступник лідера БЮТ Микола Томенко, повідомляє Інтерфакс.

Він повідомив, що останнім часом до інституту "Київгенплан" звернулася низка підприємств і організацій із проханням надати висновок на відведення земельних ділянок під житлове будівництво, загальна площа яких складає більше 2 тис. га.

Ці ділянки розташовані в зеленій зоні, включаючи природно-заповідні, рекреаційні території на Дніпровських островах, охоронні зони Музею народної архітектури і побуту в селі Пирогове.

При цьому, за словами Томенка, згода на збір таких висновків дана секретарем Київради Олесем Довгим.

БЮТ розцінює дані наміри, як "урядовий проект".

"Якщо й академія наук і національна служба з питань національної спадщини підписали це без проблем, то, мабуть, це проект уряду з Київською держадміністрацією для того, щоб когось заохотити", - заявив Томенко.

Він нагадав, що на останній сесії Київрада вже ухвалила рішення, яким, за його словами, територія заказника "Жуків острів" скорочена на 1,7 тис. га.

За його словами, БЮТ має намір оскаржити дане рішення Київради в суді.


"Українська правда" у Threads

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News