Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Мороз вважає, що 4 сесія ВР стане гарантією виборів

П'ятниця, 31 серпня 2007, 11:20

У вівторок 4 вересня має відбутися відкриття четвертої сесії Верховної Ради п`ятого скликання.

Відповідне повідомлення в п’ятницю поширила прес-служба Верховної ради.

Також згідно із повідомленням, в понеділок має відбутися погоджувальна рада.

Водночас голова Верховної Ради 5 скликання Олександр Мороз вважає, що відкриття 4-ї сесії парламенту стане гарантією визнання легітимними позачергових виборів, призначених на 30 вересня.

У своєму листі до депутатів Мороз підкреслив, що обов'язок депутатів, обраних у парламент 26 березня, - прийти на засідання 4 вересня, оскільки Рада за законом повинна працювати безперервно, а їхні повноваження припиняються лише після приведення до присяги нових депутатів.

"Порушення цієї конституційної вимоги... відкриває дорогу до патової ситуації, коли з різних причин може трапитися або визнання виборів 30 вересня недійсними, або визнання неповноважності парламенту нового скликання", - сказано в листі.

На думку Мороза, проведення пленарного засідання 4 вересня знімає таку небезпеку, не знищуючи при цьому можливості проведення позачергових виборів, але й не дозволяє нікому маніпулювати правовим простором, у тому числі шляхом планування при певних обставинах наступних, через рік, парламентських виборів.

Крім того, спікер зазначає, що буквальне дотримання норм Конституції щодо відкриття сесії викличе опір серед деяких політичних і владних кіл.

У зв'язку з цим Мороз звертається до депутатів і зазначає, що зараз особиста позиція кожного з них впливатиме на збереження конституційного порядку функціонування держави.

, Українські новини

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування