Ющенко назвав Цушка "ким попало" і наказав поновити його справу

П'ятниця, 31 серпня 2007, 11:48

Президент Віктор Ющенко продовжує наполягати на необхідності притягнення до відповідальності винних у захопленні приміщення Генпрокуратури працівниками "Беркуту" у травні 2007 року.

Про це він заявив на координаційній нараді керівників правоохоронних органів, що проходить у Генпрокуратурі.

"Я не можу пережити ту образу правоохоронців, яка була допущена декілька місяців тому, коли в приміщення Генпрокуратури заходить міністр внутрішніх справ з військовим підрозділом. І ми до сьогоднішнього дня не можемо поставити на цьому крапку", - сказав він.

"Чого підкошуються коліна, коли мова йде про власть імущих? Чому ми починаємо по-різному читати закон?", - спитав Ющенко.

Він звернувся до присутніх на колегії генпрокурора Олександра Медведька та обласних прокурорів:

"Вас це не ображає, що до вас зі зброєю заходить хто попало? Ногами вибиває ваші двері. А ви робите акцент, що так можна жити. Закриваєте справу. Відкриємо справу! Відповідальність повинна бути".

"Вас принижують! Майте професійну позицію", - обурився він.

Водночас президент висловив переконання, що "здорового духу", в Генпрокуратурі, в МВС і в Службі безпеки "набагато більше, ніж гнилого".

Як відомо, у травні, під час політичної кризи, у ГПУ відбувся інцидент з побиттям працівниками "Беркута" працівників Державної служби охорони і депутатів.

Введенням "Беркута" до ГПУ особисто керував міністр внутрішніх справ Василь Цушко.

25 травня Генпрокуратура порушила кримінальну справу проти Цушка за перевищення службових повноважень. Справа була порушена, коли виконуючим обов'язки генпрокурора був Віктор Шемчук. Водночас Святослав Піскун, звільнений указом президента 24 травня, не визнавав свого звільнення і заявляв, що є законним генпрокурором, стверджуючи, що його відомство не порушувало кримінальної справи щодо міністра внутрішніх справ.

Пізніше кримінальна справа була закрита.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування