Ющенко знову натякнув на Цушка і пропонує вирішити питання з тендерами

П'ятниця, 31 серпня 2007, 12:34

Президент Віктор Ющенко пропонує розглянути питання тендерних державних закупівель на засіданні РНБО, а після виборів внести зміни або ухвалити нову редакцію закону про держзакупівлі.

Таку думку Ющенко висловив в п’ятницю на координаційній нараді керівників правоохоронних органів, що проходить у Генпрокуратурі у п'ятницю.

"Уряд вносить пропозиції, що треба внести у цей закон (про держзакупівлі) з урахуванням пропозицій у правоохоронців, органів місцевого самоврядування. Ми 4 числа готові на РНБО розглянути це питання, спільно з вами прийняти солідарну відповідальність і уже 5 числа прийняти нові правила проведення тендерів в Україні", - заявив Ющенко.

Він додав, що проситиме поставити підпис під цим документом всіх, хто міг би взяти на себе персональну відповідальність за прийняття цього документу: президент, прем'єр, члени РНБО.

"Як тільки ми відкриваємо сесію, першочерговим документом, який ми пропонуємо розглянути – це внесення змін або доповнень, або прийняття нової редакції (закону). Тої, яка була прийнята в режимі РНБО. І поставити крапку", - зазначив Ющенко.

"Це рішучий і єдиний вихід зі становища", - додав Ющенко.

У відповідь на це віце-прем'єр Олександр Кузьмук погодився з пропозицією президента.

Перед цим, торкаючись питання держзакупівель, він зазначив, що необхідно внести зміни до законодавства щодо держзакупівель, які б надали максимальну прозорість і контрольованість процесу.

Серед проблем він також назвав наділення "невиправдано широкими владними повноваженнями" громадської організації тендерної палати, що ускладнює роботу замовників в сфері держзакупівель.

У відповідь на це Ющенко зазначив:

"У мене одне по тендерній політиці. Хто розробив закон про діючу тендерну систему закупок? Це був Цушко. Хто вніс доповнення до цього закону? Олександр Ткаченко. Хто очолив тендерну раду? Я пропущу, щоб не склалося враження, що я хочу тенденцію нагнати".

Як відомо, до недавнього часу президентом тендерної палати була представниця Партії регіонів Раїса Богатирьова.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News