Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Голові СБУ не подобається, що Рудьковський йому не пише

П'ятниця, 31 серпня 2007, 12:54

Виконувач обов’язків голови СБУ Валентин Наливайченко виступає за створення координуючого органу по боротьбі з корупцією.

Про це він заявив на нараді з приводу антикорупційних ініціатив президента у п’ятницю.

"Перейти до найжорсткішого застосування антикорупційного законодавства, не залежно від відомчої і партійної приналежності хабарника. Ми підтримуємо створення в країні єдиного координуючого органу по боротьбі з корупцією", - заявив в.о. голови СБУ.

Він також заявив, що готовий підсилити координуючу дію Генпрокуратури, яка наразі виконує цю функцію.

Крім того Наливайченко висловився за завершення судової реформи та протидію корупції в судовому корпусі, посилення відповідальності керівників підприємств та відомств за виконання статті 10 про боротьбу з корупцією.

"Вона зобов’язує керівників інформувати про корупційні дії своїх підлеглих. Натомість я вам засвідчую, що 4 запити до міністра транспорту направлені. Жодної відповіді. Я думаю, що нашим союзником в уряді міг би бути міністр юстиції, який пояснював би, що корупцію можна подолати лише за волі керівника міністерства", - заявив Наливайченко.

Крім того він висловився за більшу прозорість діяльності правоохоронних органів у цій сфері та залучення до боротьби з корупцією громадських організацій.

Водночас заступник міністра внутрішніх справ Михайло Корнієнко заявив, що правоохоронними органами викрито цього року фактів хабарництва на 11 мільйонів гривень.

За його словами, через високу латентність явища викривається лише кожен восьмий хабар, з яких 60-70% відбуваються у сфері підприємництва.

Корнієнко також поскаржився на відсутність реального покарання для хабарників. "Про яку боротьбу йдеться, якщо хабарника в Дніпропетровській області, який взяв 0,5 мільйону, випущено під заставу у 20 тисяч. Про які превентивні заходи йдеться?", - запитав заступник міністра.

Він також нагадав, що нинішнім законодавством хабарництво карається звільненням з посади і забороною займати посаду три роки.

"Це знівелювало адміністративний вплив на хабарників", - заявив Корнієнко.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування