Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Цушко відповідав перед нацією, а не агітував за Мороза

П'ятниця, 31 серпня 2007, 13:26

Президент Віктор Ющенко вимагає звіту від міністра внутрішніх справ щодо боротьби зі злочинністю в Україні.

Про це Ющенко заявив на координаційній нараді керівників правоохоронних органів у п’ятницю, наводячи статистику щодо стану розкриття злочинів в Україні за останні роки.

Так, за його словами, за 7 місяців поточного року нерозкритими залишилися 51 тисяча 585 злочинів, серед яких 23 тисячі 100 – з тяжкими та особливо тяжкими наслідками.

"Це означає, що кожен 4 злочин в Україні не розкривається, або немає бажання їх розкривати", - сказав президент.

Він також наголосив, що найбільше нерозкритих злочинів зафіксовано в Донецькій області - 13 тисяч 187, у Дніпропетровській – 4 300, у Харківській – 2 900, у Львівській – 1 800, у Києві – 5 тисяч.

"У Донецькій області нерозкритих злочинів є стільки, скільки у Дніпропетровській, Харківській, Запорізькій, Луганській і Львівській разом узятих", - зазначив він.

"Це хороше запитання до прокурора області, начальника УМВС, судової влади і правоохоронної системи області", - додав Ющенко.

Він зазначив, що з урахуванням минулих років "залишок нерозкритих злочинів складає близько 2 мільйонів – 1 мільйон 859 тисяч 241".

"От у мене є конкретне запитання до міністра внутрішніх справ за цією статистикою. Хотілося би Василя Цушка запитати: де ви, пане міністре, зараз, над чим старанно працюєте – над агітацією за певну політичну силу, чи на своєму професійному кріслі і відповідаєте перед нацією за боротьбу зі злочинністю?" - спитав Ющенко.

"Для довідки хочу сказати, що відповідальність за розкриття злочинів покладається на органи внутрішніх справ. Тому у мене таке персональне запитання і виникло. Це безвідповідальність, яка привнесена першими особами відомства і, на жаль, дає широкі метастази", - додав він.

Говорячи про стан боротьби зі злочинністю в останні роки, Ющенко сказав:

"Таке враження виникає, що ми однією ногою стоїмо у незалежній Україні, а другою – глибоко у радянському просторі".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування