Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко вимагає від правоохоронців відпрацювати "дві буханки хліба"

П'ятниця, 31 серпня 2007, 13:42

Президент Віктор Ющенко доручив правоохоронним органам завершити формулювання в законодавчому порядку ініціативи щодо створення єдиного антикорупційного державного органу.

"Повністю поділяю і особливо курсивом наголошую – я ініціюю створення єдиного антикорупційного державного органу", - сказав президент під час свого виступу на презентації антикорупційних ініціатив глави держави в Генпрокуратурі.

"Я даю доручення Генпрокуратурі, МВС, СБУ та всім доречним до цього органам завершити формулювання ініціативи в законодавчому порядку, яку я вношу в Верховну Раду", – заявив Ющенко.

Коментуючи практику рейдерських атак, президент звернувся до правоохоронців: "Вам дійсно держава дві буханки хліба дала в обидві руки, відпрацюйте їх. Бо у моєму розумінні, така діяльність (рейдерство) – це замах проти держави".

Щодо ситуації з хабарництвом, то Ющенко заявив, що не має наміру це терпіти: "Ви повинні продемонструвати, що ви здатні, керуючись законом, маючи особливий статус у боротьбі із цим злом, можете з ним впоратись".

"Це нелегко, але якщо є ваша відкрита позиція, як зняти цю проблему - вона буде знята. Це не фатальна річ, з якою треба вічно жити", - відзначив президент.

Він звернувся до присутніх з вимогою, що "сьогоднішня нарада має завершитися тим, що ми протягом 30 днів формуємо спільний координаційний план роботи всіх міністерств і відомств, які сидять тут на першому ряду".

"Четвертий квартал, 2008 рік... – це має бути проблемою сьогоднішньої нашої домовленості", - наголосив він.

Коментуючи ситуацію в судовій системі, президент звернувся до СБУ з вимогою "тримати у цьому напрямку максимально активну діяльність".

"Принципово треба раз на місяць доводити, що СБУ, правоохоронні органи злочинця можуть посадити. Це найкраща профілактика для всіх", - наголосив Ющенко.

Серед ключових антикорупційних ініціатив президент наголосив на вимозі обмеження недоторканності депутатів та суддів: "Ніколи суспільство не буде справедливим, якщо у нас будуть певні касти, озброєні імунітетом відносно відповідальності перед законом".

"Це не моя політична реклама, я апелюю до вас як громадянин. Якщо ми не доб'ємося рівності, нам не варто говорити про рівність у цій країні", - додав Ющенко.

Водночас він зауважив, що "ми повинні сформувати той політичний імунітет, що має бути у людини, яка займається політикою". "Але це не значить, що закон не може торкатися всіх", - наголосив президент.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування