Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Ющенко хоче, щоб Янукович декларував свої розтрати

П'ятниця, 31 серпня 2007, 13:57

Президент Віктор Ющенко пропонує державним службовцям та членам їх сімей декларувати не лише прибутки, а й видатки.

З такою пропозицією він виступив  на координаційній нараді керівників правоохоронних органів, що проходить у Генпрокуратурі у п'ятницю.

"Оплесків немає. Я розумію. Але в ім'я держави це буде зроблено", - наголосив він і додав, що цим буде наведено прозорість і довіру до кадрів в державних рядах.

Ющенко також дав доручення Генпрокуратурі разом з зацікавленими відомствами продумати, як стандартизувати процедуру відокремлення бізнесу від влади та як її зафіксувати в законі.

Він також наголосив на необхідності вдосконалення інституту державної служби. Ющенко підкреслив необхідність ухвалення закону про державну службу та кодекс поведінки державних службовців, який відповідатиме кодексу Ради Європи.

Ющенко також пропонує законодавчо врегулювати процедуру оприлюднення в ЗМІ даних про факти притягнення до відповідальності посадових осіб, які визнані в судовому порядку винними у вчиненні корупційних правопорушень.

"Це публічна робота. Це вінець вашої роботи. І переконаний, це буде справляти велике враження на суспільство щодо досягнення результативності роботи ГПУ", - зазначив Ющенко.

Він також наполягає на створенні державного реєстру приватних та юридичних осіб, які були притягнені до кримінальної відповідальності за корупційні правопорушення.

Ющенко також вимагає посилити карні санкції за корупційні правопорушення. "Якщо будемо мати тільки адміністративний штраф, ми далеко не зайдемо в ефективній боротьбі з хабарництвом і корупцією", - додав президент.

Він також висловився за розширення доступу громадян, ЗМІ до інформації про діяльність органів державної влади.

Крім того, Ющенко доручив протягом 30 днів розробити проект плану дій в боротьбі з корупцією на четвертий квартал 2007 року та на весь 2008 рік.

Він також дав доручення ГПУ і МВС вивчити справу щодо створення більш безпечних умов на українських дорогах на четвертий квартал 2007 року та на весь 2008 рік.

Ющенко також попросив найближчі 30 днів МВС, ГПУ, податковій і прикордонній службам запропонувати проекти змін і доповнень щодо реформування правоохоронних органів.

"І я хотів їх узагальнити і направити в парламент у жовтні місяці як питання, які потребують першочергового розгляду", - додав Ющенко.

Також він попросив правоохоронні структури вивчити питання купівлі-продажу землі.

""

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування