Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Суркіс констатує провал підготовки до Євро-2012

П'ятниця, 31 серпня 2007, 15:36

Президент ФФУ Григорій Суркіс вважає процес підготовки України до проведення Євро-2012 повним провалом виконавчої дисципліни.

"Для мене зараз – це повний провал виконавчої дисципліни при підготовці до турніру", - сказав він в інтерв'ю журналу "Профіль".

"Інакше як розцінювати демонстративне ігнорування рішень Координаційної ради й Оргкомітету з ключових питань проведення Євро-2012?", - запитав Суркіс.

"Якщо конкретне доручення президента і прем'єра не виконується в термін, а замість цього розгортається демагогічна дискусія в ЗМІ за участю держчиновників: бути чи не бути такому рішенню... Погодьтеся, така тенденція не може не насторожувати", - обурився він.

На зауваження, що він "ніколи не був прихильником Віктора Ющенка й в оточенні Віктора Януковича вистачає впливових людей, що без особливої радості бачать його на чолі ФФУ", Суркіс відповів:

"Коли ініціативні люди перестають бути опонентами в політиці, вони запросто можуть стати союзниками в іншому амбіційному проекті".

"Євро-2012 – поза конкуренцією стосовно будь-яких виборів. У період загострення політичної кризи я вже запрошував на цей безконфліктний переговорний майданчик лідерів громадської думки різної партійної приналежності", - сказав президент ФФУ.

"Ціль більш ніж гідна – консолідація зусиль мільйонів наших співгромадян навколо прообразу нової української національної ідеї", - додав він.

За словами Суркіса, "у запалі пристрастей не багато хто, на жаль, серйозно сприйняли мою пропозицію - деяким, я знаю, перешкодила гординя, комусь – старі образи і заздрість".

"Найпослідовнішим серед колишніх опонентів виявився Віктор Ющенко. Очевидно, президент ще в Кардиффі так само, як і я, перевів свій годинник на новий європейський час. З того моменту ми живемо з ним в одному ритмі Євро-2012", - заявив президент ФФУ.

"А що стосується окремих особистостей з оточення прем'єр-міністра, яким не до смаку Суркіс, то це їхня особиста проблема. Вони не належать до того почту, що робить короля", - вважає Суркіс.

"Ці люди, що метушаться "біля тіла", насправді – дрібнуваті для Віктора Януковича за діапазоном своїх поглядів, інтересів і рекомендацій", - додав він.

Тому, заявив Суркіс, "усупереч їхнім намаганням ми тісно співпрацюємо з керівником уряду у найширшому спектрі питань, включаючи, безумовно, і підготовку до Євро-2012".

"Підсумовуючи цю тему, можу відповідально заявити, що футбольна влада в Україні гармонійно межує з політичною, маючи в її особі надійного союзника", - додав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування