Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Співвласник "1+1" подав у суд через прихід Коломойського

П'ятниця, 31 серпня 2007, 18:28

Співвласник телеканалу "1+1" Борис Фуксман подав позов у Паризький арбітражний суд у відповідь на дії партнерів зі СМЕ, що продали частку в компанії Ігорю Коломойському.

Про це він заявив в інтерв'ю "Телекритиці".

Причиною позову Фуксман називає невиконання американськими партнерами письмових домовленостей, "так званого Share Holders Agreement, який СМЕ протягом уже півтора років відмовляється виконувати з незрозумілих причин".

За його словами, у договорах і контрактах чітко прописано, що в будь-якому медіаактиві, який створюється на території України, іншій стороні повинна бути надана можливість участі в ній у тій пропорції, у якій вона зараз представлена в "1+1": 60/40.

"Іншими словами, наша участь у проекті "Гравіс" у процентному співвідношенні повинна бути такою же, як і в "Плюсах"", - пояснив Фуксман.

Останні дії СМЕ співвласник "1+1" назвав "зрадою".

"Після 12-ти років роботи я вважаю абсолютно неприпустимими дії подібного роду. Після тих процесів, які проходили останні півтора роки на території України, для мене це абсолютно незбагненний крок з боку СМЕ", - сказав він.

На питання, чи зміняться перспективи всього холдингу – "1+1", "1+1 International", "Сіті", "Кіно" – у зв'язку з появою нового члена ради директорів – Ігоря Коломойського, Фуксман не зміг відповісти точно.

"Якщо усе буде йти нормально, цього не повинно статися. Тому що структурно член ради директорів СМЕ не має відношення до оперативного бізнесу, що знаходиться на території України", - сказав він.

"Але щось же спонукало пана Коломойського ухвалити таке рішення і придбати пакет акцій... Так що ми можемо очікувати будь-яких сюрпризів", - додав Фуксман.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування