Луценко не бачить, як Тимошенко зможе повернути $120 мільярдів за 2 роки

Понеділок, 10 вересня 2007, 08:20

Лідер блоку "Наша Україна-Народна самооборона" Юрій Луценко має сумнів у можливості повернути населенню України борги Ощадбанку СРСР протягом двох років.

Про це він заявив на прес-конференції в м. Заліщики Тернопільської області, коментуючи заяву блоку Юлії Тимошенко щодо намірів повернути населенню заморожені заощадження Ощадбанку СРСР у найближчі два роки, повідомляє УНІАН.

"Скажу відверто, можливо, я слабкіший економіст, ніж Юлія Володимирівна, але я не бачу шляхів повернення тих заощаджень на понад 120 млрд. дол. протягом двох років", - сказав Луценко.

"Ми мусимо говорити про необхідність повернення боргів. Інше питання , наскільки реалістичними є швидкі, надто швидкі терміни їх повернення", - додав він при цьому.

Водночас, лідер НУ-НС наголосив, що відповідні механізми повернення вкладів Ощадбанку СРСР були розроблені "помаранчевими урядами".

"Мова йде про зарахування цих боргів під час сплати житлово-комунальних послуг, мова йде про зарахування їх при закупівлі товарів довгострокового вжитку... Якщо Юлія Володимирівна має на увазі саме ці механізми, то я думаю, що це правильно", - зазначив Луценко.

Разом з тим він нагадав, що політики мають відповідати за дані ними обіцянки.

Як відомо, БЮТ взяв на себе зобов’язання протягом двох років після приходу до влади повернути людям всі заморожені вклади колишнього Ощадбанку СРСР. Про це лідер блоку заявила у суботу в Херсоні під час зустрічі з пенсіонерами.

За її словами, "це майже сенсаційне зобов’язання".

"Але ми беремо його на себе, тому що протягом останнього півроку наша команда проводила аналіз і розрахунки всіх можливостей країни, джерел, де можна взяти ресурси для відновлення справедливості щодо вкладників, які втратили свої заощадження в Ощадбанку", - заявила Тимошенко перед виборцями.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування