Партнерський збір УП. Задонать на дрони та РЕБи

Політиків просять залишити спекуляції з питань мов до кращих часів

Понеділок, 10 вересня 2007, 14:42

Комітет виборців України закликає учасників виборів припинити спекулятивне використання питань регіональних мов і вступу України в НАТО в передвиборній агітації і риториці, оскільки це впливає на свідомість виборців.

Про це йдеться у висновку КВУ за підсумками моніторингу дотримання Україною узятих нею основних міжнародних зобов'язань у сфері діяльності органів держуправління і місцевого самоврядування, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

За словами керівника проекту КВУ Наталі Лінник, моніторинг показав, що в Україні для розвитку регіональних мов і мов національних меншин створені належні умови.

"Стан регіональних мов і мов національних меншин є стабільним, а мовне питання є предметом політичних спекуляцій і використовується політиками для маніпуляції суспільною думкою", - заявила вона.

КВУ рекомендує відкласти проведення референдуму з питань російської мови як другої державної і вступ України до НАТО до часів стабільної політичної і владної ситуації в країні з метою консолідації суспільства і збереження територіальної цілісності держави.

КВУ також констатує, що через непрозорість дій місцевих органів самоврядування в громадян виникає невір'я в дієвість запропонованих місцевих форм демократії.

Так, за словами Лінник, громадські слухання з тих чи інших питань фальсифікуються, призначення на керівні посади в органах місцевого самоврядування відбуваються не на конкурсній основі, а за "кумівськими схемами".

Наслідком цього є пасивна громадянська позиція пересічних громадян.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування