Німці відзначають, що рейдерство псує репутацію України в очах Європи

Понеділок, 10 вересня 2007, 15:09

Поява проблеми рейдерства в Україні погіршує її репутацію в Європі, заявила керівник делегації німецької економіки в Україні Карін Рау.

"Торік ми познайомилися з таким явищем як рейдерство. Це явище погіршує репутацію України в очах усієї Європи", - сказала вона, виступаючи на зустрічі прем'єр-міністра Віктора Януковича з інвесторами в Києві.

Керівник німецької економіки наголосила, що зупинити рейдерство може тільки судова система, і висловилася за її реформування, повідомляє "Інтерфакс-Україна".

Рау відзначила проблеми для інвесторів, пов'язані з тим, що підприємства з 100%-м іноземним капіталом не можуть купити в Україні землю для бізнесу. За її словами, це породжує корупцію в цій сфері.

Вона також звернула увагу на недосконалість податку на додану вартість. "Це одна з найважливіших проблем. Це, скоріше, покарання для тих, хто вкладає інвестиції в Україну", - сказала Рау.

Разом із тим, вона відзначила, що ріст німецького експорту в Україну "вимірюється двозначними цифрами".

За її словами, 64% інвестицій вкладаються в основні фонди, 22% - у сировину і 10% у споживчі товари, у продукцію автомобільної промисловості.

"З цього можна зробити висновок, що в Україні відбувається економічний бум", - сказала Рау.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування