Янукович вирішив, що у Європі його люблять більше, ніж "помаранчевих"

Понеділок, 10 вересня 2007, 15:41

Прем’єр Віктор Янукович стверджує, що зовнішня політика його уряду краще сприймається керівництвом європейських країн, ніж політика його попередників.

Про це він сказав під час прес-конференції для українських та іноземних ЗМІ у понеділок.

За словами прем’єра, його уряд "відмовився від політизації зовнішньоекономічних відносин".

"Ми свідомо відмовились від претензій на якусь особливість України в ЄС. Нашим партнерам ми запропонували конкретний план, що передбачає рух назустріч одне одному", - сказав Янукович.

"Я думаю, такий підхід сприймається ними краще, ніж тиск, який чинять деякі наші політики, які просто спекулюють на цій темі. Така позиція на рівні керівництва ЄС оцінена", - додав він.

Янукович також відзначив успіхи свого уряду у газовій сфері.

"Те, що нинішньої зими, на відміну від попередньої, наші західні сусіди не мали жодних проблем з транспортуванням газу, засвідчує ефективність нашої політики", - сказав він.

Звітуючи про досягнення свого уряду, Янукович також зазначив, що завдяки плідній взаємодії з парламентом, Кабміну "вдалося в цьому році відкрити шлях до СОТ".

Водночас прем’єр висловив жаль з приводу того, що "штучно створена політична криза цей процес сповільнила".

Крім того, Янукович заявив, його уряд планує продовжити свою політику після парламентських виборів.

"Наш план – це продовження того, що ми почали робити рік тому. Це можна буде зробити лише шляхом вдосконалення Основного закону. Нам вкрай необхідно адаптувати всі інституції влади до нових реалій – конституційних та правових умов парламентсько-президентської республіки", - сказав він.


Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування