В Інтернеті з'явилася "розшифровка" переговорів Путіна і Януковича?

Понеділок, 10 вересня 2007, 17:03

В Інтернеті з'явилася нібито розшифровка розмови президента Росії з українським прем'єром, де Володимир Путін просить Віктора Януковича підтримати російські енергокомпанії, а натомість обіцяє зберегти уряд Януковича при владі.

На двох українських сайтах "з ненайкращою репутацією" стверджується, що у них є аудіозапис розмови Януковича з Путіним на авіасалоні МАКС-2007 у Жуковському - повідомляє "Газета.ру" і відзначає, що Путін та Янукович справді зустрічалися там наприкінці серпня.

"На плівці співрозмовники називають один одного "Володимир Володимирович" і "Віктор Федорович". І перший просить іншого надати підтримку російським нафтовим компаніям на Україні", - йдеться в повідомленні.

"Ми чекаємо від вас формулу позитивного вирішення питання щодо наших гарантій з транзиту газу…Для нас принципове питання – гарантії транзиту і західноукраїнські ПСГ (підземні сховища газу)", - нібито звертається Путін до Януковича.

Президент Путін в аудіозаписі нібито пропонує Януковичу "чіткіше артикулювати позиції Партії регіонів з російської мови і НАТО", на що Янукович реагує "майже так само, як російські міністри": "Ми працюємо по цьому питанню".

Тоді "Путін" пропонує "створити Союз слов'янських народів" замість Єдиного економічного простору, який "не змогли запустити". "Ми до цього йдемо", – рапортує співрозмовник.

Наприкінці "Янукович" нагадує російському президенту про те, що вже за місяць може втратити владу в Україні, якщо програє парламентські вибори 30 вересня.

"Багато чого буде залежати, що буде після виборів, який буде формат коаліції, хто буде прем'єром. Стабільність наших відносин, наше майбутнє залежить від того, хто очолить уряд України. Є різні комбінації", – нібито говорить Янукович.

"Путін" українського прем'єра заспокоює: "Я думаю, Вікторе Федоровичу, у цьому питанні ніяких змін не буде... Думаю, уряд Януковича буде і далі працювати".

Відзначаючи репутацію сайтів, на яких з'явилася "розшифровка" розмови Путіна і Януковича, "Газета.ру" повідомляє, що "більшість ЗМІ вважають, що матеріал є не дуже елегантною підробкою".

"Тим більше, що поки ніхто не представив сам аудіозапис, щоб бажаючі могли переконатися, що на плівці звучать голоси саме Путіна і Януковича", - наголошується в повідомленні.

Видання відзначає, що "матеріали з'явилися в мережі саме напередодні початку збору Партією регіонів підписів за референдум з російської мови і вступу України в НАТО".

Як відомо, у понеділок прем'єр Янукович спростував інформацію про те, що розмовляв із Путіним щодо створення Союзу слов'янських народів.

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування

Читайте УП В Google News