У Ющенка назвали ідеї Тимошенко і Януковича технологіями

Понеділок, 10 вересня 2007, 17:17

Представник президента в ЦВК і КС Марина Ставнійчук називає усі ідеї проведення референдумів напередодні та під час виборчих кампаній політичними технологіями.

"Усі референдні ініціативи перед або під час передвиборчої кампанії можна розцінювати як технологічні засоби її ведення", - сказала Ставнійчук на прес-конференції в понеділок.

На її думку, таким чином політичні партії намагаються визначити приблизний відсоток підтримки їхніх політичних сил на виборах.

Однак, за її словами, "практика показує що кількість підписів не завжди відповідає результату".

Вона також нагадала, що на сьогоднішній день в Конституційному суді знаходиться минулорічне подання президента щодо визначення конституційності деяких положень закону про референдум.

За її словами, незважаючи на те, що рішення з цього питання ще не винесено, цей закон на даний момент є головною підставою для проведення референдуму.

При цьому вона наголосила, що саме положення цього закону мають виконуватися всіма ініціаторами референдуму.

Коментуючи наміри блоку Юлії Тимошенко подати зібрані підписи на підтримку свого референдуму безпосередньо до секретаріату президента, Ставнійчук звернула увагу на недотримання процедури збору таких підписів, а саме на відмову ЦВК у реєстрації відповідним ініціативним групам.

Говорячи про референдум, ініційований Партією регіонів щодо російскої мови та затвердження позаблокового статусу України вона нагадала, що питання винесені на це обговорення "пов’язані безпосередньо з конституційним ладом країни", а отже передбачають спеціальний порядок внесення змін до Конституції.

При цьому вона підкреслила необхідність ухвалення на референдумі нової редакції Конституції згідно з рішенням КС з 2005 року.

Однак вона додала, що "не треба вирішувати це питання поспіхом".

Реклама:
Шановні читачі, просимо дотримуватись Правил коментування